Välj en sida
Musik för alla

Musik för alla

musikeventVisst är det härligt med musik? Vare sig det handlar om ny musik eller lite äldre toner så är det en särskild känsla att avnjuta den live med artister på scen och ett stort publikhav där alla är på gott humör.
Det finns något för alla, vare sig man är intresserad av stora evenemang med riktigt stora och tunga artister eller att sitta på en filt med familjen och fikakorgen och lyssna på ett lokalt lite mindre band.Kanske du ska sätta ihop ett event själv? Det är inte så svårt när det finns smarta och enkla lösningar att ta till. Ibland behöver man lite administration inför ett event, och hos magnetevents.se kan man få hjälp med både små och stora event. Det handlar om ett verktyg för att ta emot anmälningar till event och kurser, hantera biljettförsäljningar och gästlistor. Ska man ha ett gratisevent kostar heller inte verktyget något, så om en fritidsgård eller förening vill sätta ihop ett gratisevent behöver inte kassan belastas så hårt.

Men vilka gratisevent inom musik finns det då? Det största gratiseventen där man kan lyssna på musik är olika stadsfestivaler som till exempel Malmöfestivalen som hålls i augusti varje år, och vilka stadsfester och festivaler som finns närmast dig hittar du med hjälp av en enkel sökning på internet om du nu inte redan har koll på att just din stad brukar ha en stadsfest eller festival. Här kan man ofta avnjuta både modern pop och disco till dansband och country, och inte sällan kommer kända profiler inom barnprogram och liknande för att hålla lite underhållning till de mindre barnen. Även Rix FM-festivalen är gratis. De turnerar från stad till stad under sommaren med heta artister som spelas i radio. Det kan vara ett gyllene tillfälle att ta med familjen på ett äventyr och låta barnen se de artister de lyssnar på i radion och pratar om i skolan.
Andra radiostationer som till exempel Rockklassiker har också musikfestivaler i syfte att promota sin radiostation, och då kan man se lite mer rockiga band. Så fort det handlar om radiostationer brukar det vara gratis att komma dit och lyssna. Givetvis är det inte lika stjärnspäckat som exempelvis Sweden Rock Festival, men den är inte gratis heller.

Trästockfestivalen i Skellefteå sägs vara Sveriges största fria festival, och den går av stapeln under två dagar i Juli. Det bjuds på musik, dans, film, uppträden, mat i mängder som alltid på stadsfester och festivaler och de har workshops för både barn och vuxna. Festivalen har haft banden Entombed och Rhys på scen. Det är en fullspäckad kulturbomb för besökaren. Skellefteå har även Stadsfesten, så norrlänningar har mycket musik och kultur att se fram emot helt gratis under somrarna.

För skåningarna finns HepCat Day i Lund som är en gratisfestival som äger rum i maj månad och här vimlar det av Hot Rod-bilar, tatueringar, denim, motorcyklar och livemusik. Om det är festivalen som äger skivbolaget, eller skivbolaget som arrangerar festivalen spelar ingen roll men skivbolaget Heptown Records ser till att de mindre och duktiga banden också får chans till skivkontrakt, och dessa band spelar mer än gärna under festivalen. Ta chansen till att uppleva musik, kultur och nöjen helt utan inträde nästa sommar. Håll koll på gratiseventen!

Svensk sommar innehåller festivaler

Svensk sommar innehåller festivaler

Den svenska befolkningen har alltid älskat att roa sig. Alltifrån buggdans i folkparker till bingospel i bingohallar på helgerna. Att lyssna på musik, gå på stora konserter och festivaler, åka skidor i fjällen, fiska på sjön med en liten eka eller varför inte spela fotboll med kompisgänget en vardagskväll mitt i veckan. Allt detta hör till svenskarnas sysselsättningar efter att dagens och veckans arbete är slutfört. Generellt älskar människor att vara aktiva och hitta på saker, gärna i grupp så att man kan umgås samtidigt.

YTo2OntzOjI6ImlkIjtpOjEzMjExNzU7czoxOiJ3IjtpOjMyMDA7czoxOiJoIjtpOjMyMDA7czoxOiJjIjtpOjA7czoxOiJzIjtpOjA7czoxOiJrIjtzOjQwOiIxMjk3ZjI5N2Q2OGQ4NWI5MDZkZWUwY2EwZjU1M2

Men tillbaka till det där med musik, konserter och festivaler. Musik är nämligen ett av de största och mest utbredda intressena och att hemma eller sittandes i en park lyssna på skön musik är vanligt bland svenskar. Även att besöka konserter, stora som små, är populärt. Något annat som är väldigt populärt är att besöka festivaler. Festivalkategorin är stor och dit hör bland annat gruppen med musikfestivaler. Varje sommar brukar vara en riktigt bra festivalsommar med festivaler som arrangeras runt om i landet.

Musikfestivaler för alla smaker

Musikfestivalerna drar igång redan i början av sommaren när alla börjar komma ut från sina mörka vinteriden. Solen och värmen kommer och det är dags att njuta av den svenska sommaren på riktigt. Solsken eller regn, njuta av sommaren gör man såklart bäst utomhus. På musikfestivaler samlas flera tusentals människor med samma musiksmak. Man lyssnar på alla dunkande konserter och äter ljuvlig, väldoftande mat från små stånd eller food trucks. Den höga, livliga stämningen ligger som ett varmt, härligt täcke över hela festivalområdet.

copenhagen-jazz-festival--n

En av de nyare festivalerna i sommarsverige är Summerburst. Summerburst arrangeras i juni både i Stockholm och i Göteborg så att så många som möjligt ska ha chans att komma. Festivalen är en riktig housefest och de allra bästa dj:sen spelar. Här råder helt klart sommarens bästa stämning. På Summerburst är det vanligt att man tar på sig sina somrigaste och galnaste outfits för att sticka ut ur mängden i det gungande publikhavet. Summerburst har inte funnits i många år men kommer definitivt stanna kvar länge.

Nischade festivaler för alla

Är man mer intresserad av dragig rockmusik istället för house är det Sweden Rock man ska åka till som också den arrangeras i juni. Här spelas musik för alla hårdrocksälskare och många världskända band och artister uppträder varje år. Till exempel har Ozzy Osborne och Hammerfall uppträtt på Sweden Rock. En annan gammal festival som hängt med länge är Storsjöyran uppe i Östersund. Här kan man campa bland mygg medans man njuter av de mest populära artisterna. Ända sedan 60-talet har Storsjöyran funnits.

20130723_221232_377876-680x350

Stora, härliga festivaler där det kryllar av folkmassor och alla är där för att njuta av den senaste musik eller gamla klassiska band. Eller små festivaler där barn är välkomna, där man kan ladda picknickkorgen och njuta av en härlig dag tillsammans med hela familjen. Oavsett vilket är festivaler ett givet inslag i den svenska sommarkulturen. Man träffas och umgås, njuter av musik och god mat och av varandras sällskap. Somrigare än att gå på festivaler blir det helt enkelt inte i Sverige.

Hit reser du för att uppleva de roligaste festivalerna

Hit reser du för att uppleva de roligaste festivalerna

I Sverige är varje sommar en riktig festivalsommar. Man drar ihop sitt kompisgäng eller sin familj, packar ner tältet eller en picknickkorg och ger sig iväg. Här ska det festas, umgås och njutas av livet. Men det är faktiskt inte bara i Sverige som man kan njuta av högklassiga festivaler. För de riktigt drömmiga och speciella festivalerna är det utomlands man ska bege sig. Utomlands är festivalerna något speciellt, de serveras med extra allt. Extra bra musik, extra bra stämning, speciella teman och nischer. Har man inte varit på en festival utomlands har man helt enkelt aldrig besökt en riktigt bra festival. Se vår lista här nedan för att bestämma vilken festival du vill åka på.

Härliga, nischade festivaler

Den häftigaste och mest färgstarka festivalen finner man i Mexiko. Åk hit på hösten, för i månadsskiftet mellan oktober och november firas det Dia de los muertos i landet. Direktöversatt betyder det de dödas dag, eller varför inte alla helgons dag. Dia de los muertos är en viktig festival i Mexiko och man hyllar de döda genom att klä sig i häftiga kostymer och måla sina ansikten så att det liknar döda skelett.

Latitude-57-festivalen-2016

En annan härlig festival är La Tomatina som firas i Spanien. Sista onsdagen i augusti varje år är spanjorerna kända för att kasta tomater på alla som kommer i deras närhet. Familjemedlemmar, vänner, främlingar eller turister, ingen kommer undan i detta ketchupröda tomatkrig.

Musikfestivaler världen över

I Sverige har vi många härliga musikfestivaler på sommaren. Bland annat nykomlingen Summerburst som är en riktig housefest. Till Summerburst kommer du med dina vänner för att dansa till de senaste hitsen som dj:s spelar live. Vill du ta dig utomlands på musikfestivaler kan du bland annat åka till Belgien. Där håller nämligen Tomorrowland till under tre heta dagar i juli.

Tomorrowland

På Tomorrowland finner du världens största EDM-festival och några av världens mest kända dj:s samlas här för att bjuda den galna publiken på sina senaste hits. Tomorrowland kan ses som Summerbursts vägledande storebror och här finns verkligen allt. Njut av skön musik tillsammans med tusentals människor från alla hörn av världen som samlas för att dansa tillsammans i publikhavet.

Världens färgglada festival

I mars pågår världens mest färgglada festival i Indien. Den kallas för Holi festival och pågår i två dagar. Under Holi firas det rejält. Man firar att vintern äntligen är över och att våren har börjat komma. Precis som vi svenskar firar att sommaren äntligen har kommit när det är dags för en regnig midsommarafton, alltså. Men under Holi festival regnar det inte och man dansar inte kring en blomklädd stång. Istället kastar man massor av färg på sina vänner och upp i luften så att man kan dansa i ett stort moln av färg. Gult, rött, blått och grönt, det här är världens festival mest glädjefyllda festival. Klä dig i vitt och kom hem som en regnbåge.